• YURT SEÇİMİNİN ÖNEMİYURT SEÇMEK HAYAT SEÇMEKTİR

    İnsanlığın gelişimi süresince dış etkenlerden korunabilme ihtiyacı, önemli önceliklerden biri olmuştur. Bu sebeple korunaklı ve güvenli alanlar oluşturmaya ya da oluşturulmuş bu gibi yerlerde yaşamaya gayret gösterirler.

    Bu açıdan düşünüldüğünde; öğrencilerin eğitim öğretimleri boyunca ailelerinden uzakta konaklayacakları yer seçimi oldukça önemlidir. Konaklama tercihi ortak yaşanılan yurt, pansiyon benzeri bir yer olacaksa; kaçak öğrenci yurdu olarak tabir edilen her türlü denetimden uzak, giriş çıkışları kontrol altında olmayan güvenlik zafiyetleriyle dolu yerlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığından ruhsatı olmayan bu gibi kaçak binaların tercih edilmesi, pek çok probleme davetiye çıkarır. Bu lokasyonlar ruhsatlı kurumlara kıyasla çok daha uygun fiyatlı olmasına karşın, başta güvenlik ve hizmet alınması olmak üzere, pek çok handikaplar barındırır.

    Bu yazımızda yasal olmayan yerlerden ziyade Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı ve adı geçen bakanlıktan ruhsatı olan yasal kurumlarda nelerin olduğundan bahsedeceğiz.

    Gençlik ve Spor Bakanlığından ruhsatı olan kurumlar her yıl bina sağlamlık raporunu, her türlü tesisat güvenlik raporunu ve hijyen denetim raporlarını bakanlığa sunmakla yükümlü kurumlardır. Böylelikle öğrencilerin güvenliği ve sağlığı doğrudan bakanlıkça gözetim altında tutulur.

    Gençlik ve Spor Bakanlığından ruhsatı olan kurumlarda; 7/24 bina içinde öğrencilerin güvenlik ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgilenen görevli memurların bulunması oldukça önemli bir avantajdır.

    Ruhsatlı kurumlar, vermeyi taahhüt ettikleri hizmeti vermekle yükümlüdürler ve bakanlıkça yılda en az 2 kez denetlenirler.

    Yurt yönetimi tarafından giriş çıkışların kontrol altında olması öğrencilerin güvenliğinin sağlanması açısından önemli bir unsurdur. Ayrıca ders yılı boyunca ortaya çıkabilecek hastalık durumlarında yurt görevlileri öğrencileri sağlık kurumlarına da yönlendirirler, iyileşme durumlarını takip ederler ve gerekli durumlarda yardımcı olurlar.

    Ruhsatlı yasal kurum binalarında öğrencilerin her türlü ihtiyaçları için belirlenen alanlar; etüt odası, yemekhane, mutfak, çamaşır odası …vs bulunur. Böylelikle öğrenciler eğitim öğretimleri süresince derslerine daha kolay odaklanabilir ve başarılarını arttırabilir. Bu alanlar minimum yaşam standartlarını sağlayacak düzeyde olmakla birlikte kurumdan kuruma farklılıklar gösterir.

    Bu yazımızda siz değerli velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi özel yurt seçimi konusunda bir nebze olsun bilgilendirmeyi amaçladık. Konu hakkındaki soru ve sorunlarınızla ilgili Özel Kadıköy Yıldız Kız Öğrenci Yurdu’yla hiç tereddüt etmeden iletişime geçebilirsiniz. Ders yılınızın başarı dolu geçmesini dileriz.