• HAYALİNDEKİ YURTYILDIZ KIZ YURDU İLE KONFORU YAŞA

    Farklı bir şehirde üniversite okuyan her öğrenci eğitim öğretimi süresince bir ev ya da yurda ihtiyaç duyacaktır. Bu seçimi yaparken nelere dikkat edeceğinizi biliyor musunuz?

    Bir öğrenci yurdunda bulunan odalar, öncelikle geniş olmalı, yatak ve ranzaların aralarında yeterince mesafe bırakılarak rahat bir yaşantıyı öğrenciye sunmalıdır.

    Odalarda kullanıma sunulan yarı ortopedik yatakların konforu otelleri aratmamalı, böylece uyku sırasında dinlenme desteklenmelidir. İyi dinlenememiş bir bünyenin derslere tam olarak konsantre olması oldukça zordur. Özellikle çoklu odalarda yeterli mesafeler sağlanamaz ve yaşam alanı dar tutulursa; mevsimsel ve salgın hastalıkların yayılması işten bile değildir.

    Odalarda kullanılan çalışma masaları yeterince büyük olmalı, böylece kullanılan laptopun yanı sıra defter ve kitaplar içinde gerekli ve yeterli alanı öğrenciye sunabilmelidir.

    Eşyaların, defter ve kitapların yerleştirilebileceği yeterli dolap, çekmece ve raf alanlarının sağlanması kaçınılamaz bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkar.

    Banyo ve tuvaletin oda içerisinde kullanıma sunulması daha itinalı kullanımı sağlayarak, hijyenik koşulların daha uzun süre devam etmesini sağlayacaktır. Bu alanların en az gün aşırı temizlenmesi gerekir. Özellikle kız öğrencilerin temizlik konusundaki hassasiyeti ve dökülen saçların oluşturacağı kirlilik düşünüldüğünde odaların her gün silinip süpürülmesi önemli bir ihtiyaçtır.

    Gece geç saatlere kadar ders çalışmayı seven öğrenciler için yeterli alana ve kapasiteye sahip etüt odaları bulunması önemli bir avantaj sağlar. Bu etüt odalarının ders çalışma sırasında ihtiyaç duyulacak ferahlığı, sessizliği öğrencilere sunması gerekir.

    Tüm bunların yanında 7/24 sıcak su ve derslerinizde size katkı sağlayacak Wi-fi hizmeti olmazsa olmazlardandır.

    Yukarda bahsedilen tüm bu hizmetlerle sizi Yıldız Kız Takımının bir üyesi olmaya bekliyoruz.